Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@09:20:31 GMT

گذر از تحريم ها با ظرفيت منطقه آزاد ارس

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۱۳۴۳۳

گذر از تحريم ها با ظرفيت منطقه آزاد ارس

خبرگزاري آريا - تبريز- ايرنا - مناطق آزاد کشور با هدف توسعه صادرات و کمک به اقتصاد سرزمين اصلي با توجه به مزيت هاي ويژه براي سرمايه گذاران شکل گرفتند و اکنون که کشورمان با محدوديت هاي بين المللي دشمنان مواجه است، وجود اين مناطق نقطه اتکايي براي حفظ بازارهاي هدف و تامين مواد اوليه واحدهاي داخلي به منظور تداوم توليد و صادرات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ايرنا، توسعه صادرات، تسهيل و گسترش توليد، انتقال فناوري هاي پيشرفته و تامين منابع مالي و نيازهاي ضروري از خارج از کشور، چهار ماموريت محوري مناطق آزاد است و منطقه آزاد ارس هم با توجه به موقعيت ويژه جغرافيايي، ظرفيت هاي موجود و زيرساخت هاي ايجادشده نقش مهمي در تحقق اين اهداف ايفا مي کند.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به تاثير تحريم ها در اقتصاد داخلي، گفت: ما آماده حمايت از توليدکننده ها با استفاده از مزيت هاي قانوني و مشوق هاي سرمايه گذاري در اين منطقه هستيم.
محسن نريمان خاطرنشان کرد: ارس در نقطه استراتژيک با امکان دسترسي به بازارهاي مختلف آسيا و اروپا قرار گرفته و با توجه به قوانين مخصوص و حمايتي مناطق آزاد، اين منطقه بهترين مکان براي توليد و صادرات و کسب سود بيشتر با امکان واردات تکنولوژي توليد و تجارت بدون پرداخت عوارض گمرکي و ماليات در شرايط کنوني است.
وي گفت: با توجه به شرايط خاص اقتصادي کشور، مناطق آزاد و بخصوص ارس، انگيزه سرمايه گذاران براي توليد و صادرات را افزايش داده است.
حسين قبادي، مدير يکي از واحدهاي توليدي فعال در منطقه آزاد ارس که درصدد راه اندازي واحد توليدي ديگري در اين منطقه است، در گفت و گو با ايرنا، معافيت مالياتي به مدت 20 سال از تاريخ بهره برداري براي همه فعاليت هاي اقتصادي و امکان انتقال بخشي از کالاي توليد شده به سرزمين اصلي بدون پرداخت حقوق گمرکي را از مزيت هاي سرمايه گذاري در اين منطقه آزاد عنوان کرد و گفت: نزديکي اين منطقه به کشورهاي همسود و ترکيه مزيتي ويژه براي فعالان تجاري است.
قبادي با تاکيد بر لزوم استفاده از بازار کشورهاي حوزه قفقاز ، گفت: با توجه به کاهش همکاري هاي کشور امارات متحده عربي به واسطه نفوذ عربستان و استکبار جهاني مي توان از کشورهاي قفقاز به عنوان پل صادراتي و حفظ همکاري هاي بين المللي بانکي و تجاري استفاده کرد .
معاون اقتصادي و سرمايه گذاري منطقه آزاد ارس هم با بيان اينکه توسعه صادرات با نگاه به سرزمين اصلي و ايجاد زمينه براي توليد داخلي در کنار هدايت لجستيک و ترانزيت از ماموريت هاي منطقه است، گفت: معافيت هاي مالياتي و گمرکي و بخشودگي هاي متناسب با بازار در کنار زير ساخت هاي ايجاد شده، موجب جذب سرمايه گذاران داخلي و خارجي به اين منطقه شده است.
احد نصرتي با اشاره به صادرات 350 ميليون دلاري اين منطقه در 18 ماه گذشته اعلام کرد: 1.5 ميليارد دلار خط اعتباري براي منطقه آزاد ارس سال جاري در نظر گرفته شده است که محر کي براي سرمايه گذاري در منطقه است.
وي با اشاره به فعال بودن 315 پروژه توليدي در منطقه آزاد ارس و صادرات 15 هزار تني محصولات کشاورزي به روسيه گفت: نقش اين منطقه در تامين کالاهاي واسطه اي براي صنايع توليدي و باز صادرات به سرزمين اصلي در شرايط تحريم بيش از پيش نمود پيدا کرده است.
نصرتي با اشاره به مديريت هدفمند واردات و اختصاص سهميه هاي وارداتي به مواد اوليه مورد نياز بخش توليد، گفت: با بهره برداري از طرح هاي در دست اجرا همچون اتصال راه آهن جلفا به آذربايجان و پل دوستي بستر همکاري هاي منطقه اي تسهيل مي شود.
وي با اشاره به ظرفيت هاي منطقه آزاد ارس در زمينه کشاورزي، گفت: فعاليت واحدهاي توليدي به ويژه در بخش گلخانه اي رو به رشد است و متقاضيان خارجي درصدد سرمايه گذاري در اين بخش هستند.
نصرتي با بيان اينکه درصدد تشويق اصناف تجاري منطقه به انجام فعاليت هاي توليدي و تغيير مجوز فعاليت مجتمع هاي تجاري منطقه هستيم، خاطرنشان کرد: با توجه به توقف تجارت چمداني اصناف منطقه به سمت فروش کالاي ايراني رفته اند.
وي اعلام کرد: مقدمات ورود کالاي همراه مسافر با ثبت سفارش و هماهنگي گمرک بر اساس سهميه در نظر گرفته شده انجام شده، ولي هنوز مجوز صادر نشده است .
نصرتي با اشاره به توسعه زير ساخت هاي رفاهي و گردشگري در منطقه آزاد ارس در جهت جذب گردشگري خارجي و جلوگيري از خروج ارز از کشور، اظهار داشت: توسعه گردشگري با توجه به ظرفيت هاي طبيعي و تاريخي از راهبردي اصلي اين منطقه آزاد است.
وي با اشاره به مشکلات بانکي و تاخير در اجراي بخشنامه هاي بانکي، گفت: حلقه ضعيف نظام بانکي برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادي کشور را با وقفه مواجه کرده است .
وي با اشاره به اينکه شعب بانکي فعال در منطقه آزاد ارس از قواره ارزي برخوردار نيستند و هنوز فعاليت بانک خارجي در آن شروع نشده است، گفت: اين در حالي است که 2 ميليارد دلار چرخه ارزي در منطقه وجود دارد.
وي بد توزيعي و بد تخصيصي را از ضعف هاي سامانه «نيما» عنوان کرد و گفت: در صورتي که سياست گذاري شفاف و عملياتي ارزي براي فعاليت هاي توليدي و بازرگاني اتفاق نيفتد، شاهد رواج خام فروشي خواهيم بود.
نصرتي با اشاره به فعاليت 30 واحد صنعتي توليدي با سرمايه گذاري خارجي همچون ترکيه و جمهوري آذربايجان در منطقه آزاد ارس، گفت: ميل به سرمايه گذاري در منطقه افزايش يافته و سرمايه گذاري خارجي رو به رشد است.
منطقه آزاد ارس در شمالغرب ايران در 130 کيلومتري تبريز در نقطه صفر مرزي در مجاورت با کشورهاي ارمنستان، آذربايجان و جمهوري خودمختار نخجوان استقرار يافته است.
3071/518
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۱۳۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، صمد حسن‌زاده با اشاره به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» برای سال جاری و با توجه به مأموریت‌های اتاق ایران در راستای تحقق توسعه پایدار، گفت: مشارکت اتاق‌های سراسر کشور در مسیر برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌های اقتصادی شروع شده و در تلاشیم با ایجاد یک فضای تعاملی بین دولت و بخش خصوصی به نتایج خوبی برای توسعه اقتصادی دست پیدا کنیم.

حسن زاده افزود: این همایش با هدف بسترسازی و معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری، برگزار می‌شود و نمایندگانی از سایر کشورها، سفرا و روسای اتاق‌های بازرگانی کشور‌های هدف دعوت شدند تا با حضور خود، اطلاعات لازم درباره اقتصاد ایران کسب کنند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاکید کرد: اتاق ایران به نمایندگی از جامعه اقتصادی کشور آمادگی دارد با برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌ها، ظرفیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران را به بهترین شکل، معرفی کند.

شناسایی و معرفی الگو‌های ملی توسعه سرمایه‌گذاری درکرمان‌آیدکس

سید مهدی طبیب‌زاده، رییس اتاق کرمان، هدف اصلی برگزاری کرمان‌آیدکس را معرفی توانمندی‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان عنوان کرد و گفت: رویکرد این همایش ملی است و روش‌هایی را در این همایش معرفی می‌کنیم که در سطح ملی کارساز باشد. البته در همین راستا میهمانانی از منطقه بریکس، اوراسیا، اکو و شانگهای دعوت کردیم؛ چراکه معتقدیم گردش اطلاعات بین فعالان اقتصادی کشور‌ها می‌تواند به افزاش سطح مناسبات تجاری بین کشور‌ها کمک کند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه تلاش داریم آنچه برای ایجاد یک فضای مناسب برای جذب سرمایه‌های جدید نیاز است را در این همایش مدنظر قرار دهیم، تصریح کرد: کرمان سرزمینی با منابع و ظرفیت‌های بالایی است که باید در مسیر تولید ثروت به کار گرفته شوند.

وی تأکید کرد: قرار است شورای راهبردی معدن را در کرمان ایجاد کنیم برای همین نشست شورای عالی معدن را با مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت در حاشیه همایش خواهیم داشت. در واقع به دلیل ظرفیت‌های معدنی استان کرمان، سعی داریم در همایش آیدکس تمرکز خوبی روی این حوزه داشته باشیم.طبیب‌زاده طراحی و معرفی مدل‌های توسعه اقتصادی با تکیه بر عنوان سال را از اولویت‌های همایش کرمان‌آیدکس دانست و تأکید کرد: به دنبال آن هستیم تا مدل‌های قابل استفاده در سطح کشور برای تقویت سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف را ارائه دهیم.

سرمایه‌گذاری باید در سطح جامعه نهادینه شود

محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان نیز در این نشست، گفت: ظرفیت‌های متنوع بین شهر‌های این استان یکی از مزیت‌های آن است که موجب شده محصولات کشاورزی این منطقه و ذخایر معدنی آن بسیار متنوع باشد. از طرفی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شده تا شاهد تولید کل زنجیره فولاد و بخشی از زنجیره مس در استان باشیم.

وی ادامه داد: استانداری در برگزاری این همایش مشارکت کرده، چون معتقدیم که فرهنگ و ضرورت سرمایه‌گذاری باید در تمام ابعاد آن نهادینه شود و به مطالبه جامعه تبدیل شود. در مسیر سرمایه‌گذاری، بخش خصوصی یک بعد از کار را در دست دارد و باید حمایت‌های دولتی نیز وجود داشته باشد.

استاندار کرمان افزود: بخش خصوصی به خدمات دولت نیاز دارد و باید شرایط را برای سرمایه‌گذاری این بخش تسهیل کنیم. در این بین تلاش برای جلوگیری از خروج ارز و حتی بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خارجی، موضوعی است که به جد پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هیچ محدودیتی برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت وجود ندارد
  • راهکاری برای تشویق و انگیزه سرمایه‌گذاران تدوین شود
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی
  • «رامهرمز» ظرفیت مناسبی برای تولیدات پایین دستی پتروشیمی دارد
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • پاشنه آشیل روسیه برابر تحریم‌های غرب
  • منطقه آزاد چابهار در مسیر ساخت نیروگاه خورشیدی
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟